Als je het geluk hebt een dakterras te hebben, is het belangrijk er het beste van te maken. Het geeft je niet alleen extra leefruimte, maar het is ook een heerlijke plek om te ontspannen en van de frisse lucht te genieten. Hier zijn een aantal tips voor het inrichten van je dakterras.

1. Bepaal waar je de ruimte voor wilt gebruiken.

Wil je het gebruiken om te eten of te ontspannen, kies dan tuinmeubelen die comfortabel en stijlvol zijn. Wil je het als tuin gebruiken, kies dan planten die goed gedijen in de omstandigheden daar.

2. Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht is.

Tenzij je dakterras de hele dag in direct zonlicht ligt, zal je een vorm van kunstlicht nodig hebben om het ‘s nachts bruikbaar.

3. Voeg een vleugje kleur toe

Een vleugje kleur kan een dakterras echt opfleuren. Gebruik felgekleurde kussens, vloerkleden of plaids om persoonlijkheid en stijl toe te voegen.

4. Hang wat planten op

Hangende planten zien er niet alleen mooi uit, maar helpen ook de lucht af te koelen en verontreinigende stoffen uit te filteren.

5. Plaats een balustrade

Als je dakterras open is voor de elementen, is het belangrijk om een leuning te plaatsen om je veilig te houden. Kies een balustrade die bij de stijl van je huis past.

6.Voeg een windscherm toe

Als je in een winderig gebied woont, is het belangrijk om een windscherm aan je dakterras toe te voegen. Dit kan van alles zijn, van een eenvoudig hekje tot een volledige muur.

7. Voeg wat kachels toe

Als je je dakterras in de winter wilt gebruiken, zorg dan voor een paar kachels om je warm te houden.

8. Gebruik materialen voor buiten

Kies materialen voor buiten voor je meubels en accessoires, zodat ze beter tegen de elementen bestand zijn.

9. Voeg wat feeƫnlichtjes toe

Sprookjesverlichting kan echt sfeer geven aan een dakterras en het ‘s avonds een speciaal gevoel geven.

10. Maak gebruik van het uitzicht

Het mooiste van een dakterras is dat je genieten van geweldige uitzichten over je stad of het platteland. Zorg dat je hiervan profiteert en kies meubels en inrichtingen die het uitzicht optimaal tot zijn recht laten komen.