Je woning is een plek waar jij je veilig moet voelen. Het is daarom raadzaam om te investeren in veiligheidsbeslag van goede kwaliteit. Je wilt immers voorkomen dat een eventuele inbreker gemakkelijk jouw woning binnenkomt. Je wilt jouw woning, jouw bezittingen en uiteraard jezelf tegen ongewenst bezoek beschermen. Het beslag van de buitendeuren speelt hierbij een belangrijke rol. Investeer daarom in goed materieel en draag zo zorg voor een optimale beveiliging van jouw woning.

Van veiligheidsbeslag tot deurklinken

Het beslag op de deuren dat voor de beveiliging van jouw woning zorgt wordt veiligheidsbeslag genoemd. Het veiligheidsbeslag valt onder de term deurbeslag. Maar er zijn meer artikelen die binnen deze categorie vallen. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan deurklinken. Ze lijken wellicht ondergeschikt, maar ze zijn toch echt onmisbaar op een deur. Bedenk maar eens hou onhandig het openen- en sluiten van deuren zonder deurklinken zou zijn. Zo zijn er nog meer praktische onmisbare artikelen die tot deze categorie behoren. Je moet hierbij bijvoorbeeld denken aan briefplaten en deurgarnituren. Maar ook aan kortschilden en langschilden. En zelfs huisnummers vallen in deze categorie. Het zijn al deze producten tezamen die het beslag voor jouw deur vormen. 

Scharnieren, cilinders en meer 

Het veiligheidsbeslag op een deur lijkt misschien het belangrijkste onderdeel van het beslag. Dit beslag is inderdaad onmisbaar. Maar er zijn meer onderdelen die een deur functioneel en daarmee veilig maken. Neem bijvoorbeeld de scharnieren en de cilinders. Zouden deze ontbreken bij jouw deur? Dan wordt het knap lastig om de deur te openen of te sluiten. Deze onderdelen zijn dus eveneens belangrijk te noemen. Scharnieren en cilinders zijn allebei verkrijgbaar in de categorie hang- en sluitwerk. Dat klinkt voor deze producten misschien logisch. Maar er zijn ook andere producten zoals deurautomaten die in dezelfde categorie verkrijgbaar zijn. Je kunt dan ook met recht stellen dat het verkrijgbare hangwerk en sluitwerk divers is.

Belang van kwalitatief goed materieel

Er zijn onwijs veel verschillende soorten beslag verkrijgbaar. Welk product je het beste aan kunt schaffen in jouw geval, valt zo niet te zeggen. Het hangt geheel van de situatie af. Wel staat vast dat je altijd voor materieel van goede kwaliteit moet kiezen. Doe je dit niet? Dan zal de effectiviteit van het eindproduct minder zijn. Dus maak je gebruik van kwalitatief slechte scharnieren voor jouw deur? Dan zal jouw deur uiteindelijk minder fijn openen en sluiten. Hetzelfde geldt voor het veiligheidsbeslag. De beveiliging van jouw woning zal minder zijn als het veiligheidsbeslag kwalitatief gezien minder is. Investeer dus altijd in kwalitatief goed materieel voor een optimale werking van het product.