Industriële tafels zijn een geweldige optie voor wie een industriële sfeer in zijn huis wil scheppen. Het probleem is dat het soms moeilijk kan zijn ze mooi te laten passen bij je huidige inrichtingsstijl. Er zijn echter veel manieren waarop je een industriële tafel mooi kunt stylen en er het middelpunt van elke kamer van kunt maken! Vandaag geven we je een aantal tips om je stoere industriële tafel nóg beter tot zijn recht te laten komen.

1) Combineer je industriële eettafel met velvet stoelen

Het is heel belangrijk dat je je eetkamerstoelen niet vergeet bij het inrichten en ‘af maken’ van een industriële tafel. Dit betekent overigens niet dat je per se dure, sierlijke exemplaren moet kopen die bij de stijl van je tafel passen. In feite zou dit de kamer een beetje benauwd en overgestileerd kunnen doen aanvoelen. Kies in plaats daarvan juist voor fluwelen of leren stoelen in een levendige kleur, zoals mosterd of donkerblauw. Deze kleuren doen het geweldig bij een houten tafel en metalen onderstel!

2) Hang er een industriële lamp boven

De tweede tip om een industriele tafel te stylen is om een grote plafondlamp recht boven het midden van je tafel te plaatsen. Als er geen plek in je plafond is waar je een stoere industriële lamp aan kunt hangen, dan kun je ook kiezen voor een staand exemplaar. Vandaag de dag doen vooral zwarte of metalen lampen gecombineerd met warm gekleurde lichtbollen het heel goed in combinatie met een industriële tafel.

3) Maak je industriële salontafel af met een warm vloerkleed

Een ander leuk idee is om een comfortabel (liefst hoogpolig) vloerkleed onder de salontafel te leggen – als die óók in industriële stijl is. Een mooi wit of grijs kleed staat vaak heel goed als je daaronder een donkerhouten of PVC-vloer hebt liggen. Met zo’n warm en groot vloerkleed maak je de kamer extra warm en gezellig, maar het zal niet te ‘zwaar’ zijn voor je industriële stijl. Industriële salontafels heb je tegenwoordig in alle soorten en maten, en ook deze zijn veelal gecombineerd met een mooi metalen onderstel.

4) Decoreer met eenvoudige accessoires

Als vierde kun je je industriële eettafel ook versieren met wat eenvoudige accessoires. Je kunt bijvoorbeeld twee of drie vazen naast elkaar aan één kant van de tafel zetten. Dan zou je bloemstelen in de ene vaas kunnen doen en kaarsen in de andere. Je zou dit ook kunnen doen met kleine beeldjes of fotolijstjes! Maar houd het minimalistisch, zodat de accessoires niet te veel aandacht wegtrekken van het hoofdmeubel – je mooie rustieke industriële tafel !

Dat waren ze: 4 tips voor hoe je een industriële tafel kunt stylen. We hopen dat je genoten hebt van de tips en trucs, maar zo niet – maak je geen zorgen! Er zijn nog veel andere mogelijkheden. Je kunt je industriële eettafel bijvoorbeeld ook combineren met Scandinavisch design meubilair, of hem gewoon gebruiken als console om je gang mee te versieren! Veel plezier met het stylen van je industriële tafel!