Ben jij uitgekeken de kleur of de stijl van je woonkamer, of zelfs op de hele ruimte? Dan is het tijd voor een make-over! Dat kun je groots aanpakken, maar ook details veranderen om je woonkamer een andere uitstraling te geven. We geven je graag een paar leuke, inspirerende woonkamer ideeën voor de nieuwe inrichting van jouw kamer.

Raamdecoratie

Nieuwe raamdecoratie geeft je woonkamer een heel ander aanzien. Vitrage geeft een subtiele lichtval en passen goed binnen een retro- of bohemian interieur, vouwgordijnen geven extra sfeer aan je interieur en passen goed bij een klassieke én moderne inrichting. Plisségordijnen hebben een strakke uitstraling. Deze gordijnen passen goed in bijvoorbeeld een industrieel of een modern interieur.

Kleur

Het schilderen of behangen van één of meerdere muren in je woonkamer geeft de hele ruimte een nieuwe uitstraling. Ga je voor een klassieke sfeer? Kies dan voor grijs of beige. Wil je een frisse en vrolijke uitstraling? Ga dan voor oranje, wit of lichtrood. Wil je meer harmonie en rust in je woonkamer? Blauw en groen zijn dan de ideale kleuren.

Wil je niet met de kwast of behangerslijn aan de slag? Dan kun je er ook voor kiezen kleurelementen aan te brengen, bijvoorbeeld door plaids over stoelen en de bank te draperen of een enkel meubelstuk over te schilderen. Je kunt ook kiezen voor andere wanddecoratie zoals schilderijen of een wandkleed, of een paar leuke kleedjes over (bijzet)tafels leggen.

Planten

Haal wat (extra) planten in huis! Kleine plantjes in kleurrijke potjes voor op de (salon)tafel of vensterbank, grote potplanten om die donkere hoek een mooier aanzien te geven of hangplanten voor een retro stijl. Planten geven een ruimte niet alleen een andere uitstraling, ze zijn ook nog eens goed voor het binnenklimaat. Planten zuiveren de lucht en zorgen voor een hogere luchtvochtigheid in een droge ruimte.