Als je eerst de basis begrijpt van PVC- en vinylvloeren zal het maken van een keuze niet moeilijk zijn. In deze blog zal uitgelegd worden wat deze vloeren precies zijn en waarom PVC- en vinylvloeren niet verschillend zijn, de prijsparameters van PVC-vloeren en hoe je een selectie kunt maken.

Wat zijn PVC-vloeren precies?

PVC staat voor Polyvinylchloride, ook wel vinyl genoemd. Ja, deze twee betekenen hetzelfde en ze worden door elkaar gebruikt, waardoor alle kopers in de war raken. De meesten van ons denken uiteindelijk dat dit twee verschillende soorten vloeroplossingen zijn, maar dat is niet zo.

 PVC is een toepassing van vele andere dingen, zoals buizen, isolatie, gevelbeplating en is daarom ook een veel voorkomende naam in de vloerindustrie geworden. Dus PVC-vloeren zijn vinylvloeren en vinylvloeren zijn PVC-vloeren.

Hoe selecteer je de beste PVC/vinylvloeren voor jouw huis, rekening houdend met de prijs van PVC-vloeren?

Om de beste PVC-vloeren voor jouw huis te selecteren, moet je de soorten beschikbare oplossingen begrijpen. De prijs van PVC-vloeren is ook een belangrijke factor om te overwegen. Zodra je de verschillen tussen de verschillende soorten en de prijzen van PVC-vloeren kunt achterhalen, kun je een beter geïnformeerde beslissing nemen over jouw aankoop.

Vinylplanken 

Ze staan ​​ook bekend als luxe vinylplanken of LVP en zijn één van de meest populaire faux houten vloeren die op de markt verkrijgbaar zijn. Verder zijn ze waterdicht en kunnen worden gebruikt om alle vormen van houten vloerontwerpen te maken. Deze planken kunnen worden geleverd met een stijve kern of een flexibele kern, afhankelijk van het type product dat je kiest. De prijs van PVC-vloeren van vinylplanken is relatief duurder dan die van andere vormen van PVC-vloeren.

Vinyltegels 

Deze worden ook wel luxe vinyltegels of LVT genoemd. Terwijl LVP’s zijn gemaakt om eruit te zien als hout, zijn LVT’s gemaakt om er onder andere uit te zien als leisteen, graniet, marmer. Deze komen in vierkante stukken in plaats van rechthoekige planken zoals LVP’s. De prijs voor PVC-vloeren van vinyltegels is relatief duurder dan vinylplaten, maar goedkoper dan planken.

Met een klassieke of eigentijdse uitstraling zijn luxe vinyltegels een veelzijdige vloeroplossing die ideaal is voor residentiële of openbare gebouwen. Ze combineren de esthetiek van realistische houten of stenen vloeren met de voordelen en duurzaamheid van PVC-vloeren: slijtvastheid, eenvoudige installatie en onderhoud, bovendien voelen ze veel warmer aan om op te lopen.

Velvinyl 

Dit zijn grote platen die worden gesneden volgens de specificaties van jouw ruimte. Deze zijn traditioneler en niet langer een favoriete vloeroplossing. De prijs van PVC-vloeren van vinylfolie is ook hoog.

Vinyltapijt

Vinyltapijten zijn de nieuwste trend op het gebied van PVC-vloeren. De huidige rage voor vinyltapijten gaat hand in hand met die voor oude tegels, vooral de geliefde tegels met cementpatroon. Dankzij de betaalbaarheid en oneindige ontwerpmogelijkheden heeft vinyltapijt retro decors voor iedereen beschikbaar gemaakt. Ondertussen is het concept geëvolueerd en is vinyltapijt nu verkrijgbaar in veel verschillende stijlen en in alle verschillende vormen en afmetingen.

Duurzaam en stijlvol voor elke ruimte

De kwaliteit en oppervlakteafwerkingen van PVC-vloeren hebben de afgelopen decennia een lange weg afgelegd. In de afgelopen jaren hebben innovaties in design, gecombineerd met de duurzaamheid van PVC-vloeren en lage installatie- en onderhoudskosten, geleid tot hernieuwde belangstelling voor vinylvloeren.

Duurzaam, veelzijdig, betaalbaar, gemakkelijk te onderhouden, 100% recyclebaar: de voordelen van PVC-vloertoepassingen zijn te talrijk om op te noemen.