LED’s zijn de toekomst, maar ze zijn traag op gang gekomen. Ze kosten in het begin meer, en veel mensen zijn niet op de hoogte van hun energie-efficiënte voordelen. Maar LED’s worden eindelijk een gangbare optie voor huiseigenaars die hun maandelijkse rekeningen willen verlagen. Hier zijn vijf redenen waarom je vandaag nog op LED verlichting zou moeten overschakelen.

1. Energiebesparing

Voor huizenkopers die zich bewust zijn van hun maandelijkse rekeningen, is LED verlichting een aantrekkelijke keuze. Een 60 watt gelijkwaardige LED lamp kan 8 euro per lamp per jaar aan energiekosten besparen in vergelijking met een traditionele gloeilamp, en bijna 50 procent meer dan een gelijkwaardige CFL lamp. Omdat ze maar ongeveer een vierde van het vermogen van gloeilampen nodig hebben, kun je je investering in LED’s snel goedmaken met energiebesparingen binnen twee jaar of minder, afhankelijk van hoeveel je ze gebruikt

2. Lange levensduur

LED’s gaan 10 keer langer mee dan CFL’s en meer dan 25 keer langer dan gloeilampen – minstens 50.000 uur! Dat betekent dat als je nu alle gewone lampen in je huishouden zou vervangen met LED lampen, je er de komende 6 jaar niet meer naar om hoeft te kijken. Gemak dient de mens! Een LED lamp kopen is dus een geweldig idee voor een onderhoudsvrije woning.

3. Milieuvriendelijk

LED verlichting is goed voor het milieu omdat ze geen kwik bevat zoals CFL’s, wat minder gevaarlijk afval betekent. LED’s produceren ook heel weinig warmte, zodat ze niet zo vaak vervangen hoeven te worden en er minder energie verspild wordt aan het koelen van met LED’s verlichte ruimten. Tenslotte hoeven LED lampen, omdat ze zo lang meegaan, niet zo vaak vervangen te worden als andere soorten lampen, wat betekent dat er minder lampen op stortplaatsen terechtkomen.

4. Verscheidenheid aan stijlen en vormen verkrijgbaar

LED lampen zijn er in allerlei vormen en maten, zodat je altijd een passende lamp of armatuur vindt, ongeacht de grootte of vorm. In feite wordt LED verlichting steeds gebruikelijker in nieuwere huizen, omdat bouwers ze vanaf het begin in hun armaturen integreren in plaats van de oude eenvoudigweg te vervangen telkens als een nieuwe huizenkoper het pand overneemt.

5. Dimmers zijn beschikbaar

Tegenwoordig zijn dimmogelijkheden in de meeste LED’s ingebouwd. Zo kun je je verlichting geleidelijk laten oplichten of dimmen om de sfeer te scheppen die op een bepaald moment het beste bij je omgeving past. Je kunt misschien ook gebruik maken van snel dimmen, waarmee je het lichtniveau heel precies kunt instellen. Veel huiseigenaren proberen te beslissen of het voordeliger is om LED lampen of dimmers te kopen. Hoewel beide je energie kunnen besparen, zijn LED’s iets minder efficiënt als ze gedimd worden. Maar het gebruik van dimmers bij traditionele gloeilampen verkort hun levensduur aanzienlijk.

Als je je zorgen maakt over je uitgaven, moet je zeker overwegen over te schakelen op LED verlichting in je huis. Voor huizenkopers die zich bewust zijn van hun maandelijkse rekeningen, biedt LED verlichting veel voordelen!