Een tuin kan dienen als het verlengde van je woning. Het is een extra stuk leefruimte in de buitenlucht. Woon jij in een woning met een tuin? Maar is jouw tuin niet begaanbaar vanwege de grote hoeveelheid onkruid? Of weet je simpelweg niet hoe je van de kale vlakte een mooie groene oase kunt maken? Koop dan mooie kant-en-klaar pakketten waarmee je simpel en snel een mooie groene onderhoudsvriendelijke tuin kunt maken. 

Kant-en-klaar pakket met vaste planten

Het aanleggen van een mooie tuin die ook mooi blijft is minder eenvoudig dan het lijkt. Je kunt ervoor kiezen om zelf een aantal planten te kopen die je mooi vindt. Maar je moet dan ook goed kijken welke verzorging de planten nodig hebben. Moeten ze in de zon staan? Of zijn het juist schaduwrijke planten? En hoe zit het met de hoeveelheid water die ze nodig hebben? En hoe snel groeien de planten? Je wilt voorkomen dat één plant de rest verdringt. Het beplanten van een tuin is simpelweg minder eenvoudig dan het lijkt. Gelukkig kun je borderpakketten aanschaffen. Dit zijn kant-en-klare pakketten die zijn voorzien van vaste borderplanten. De pakketten zijn met grote zorg samengesteld waardoor jij eenvoudig een mooie groene uitgebalanceerde border kunt creëren.

Geef onkruid geen kans!

Wanneer je jouw borderplanten een plekje hebt gegeven, kan het genieten beginnen. De planten zullen zorgen voor een groene oase waarmee jouw extra leefruimte buiten daadwerkelijk invulling krijgt. Maar dit genieten kan snel verstoord worden. Tussen jouw vaste planten zal namelijk onkruid de kop opsteken. Onkruid groeit ook nog eens snel waardoor jouw planten in het gedrang kunnen komen. Gelukkig kun jij het vervelende verschijnsel dat onkruid heet beperken. Hoe je dit doet? Door bodembedekkers in de border te planten. Deze lage plantjes bedekken de grond volledig. Dit zorgt voor een mooie groene uitstraling. En tegelijkertijd voorkom je zo dat er onkruid in de border kan groeien. 

Groene dakbedekking aanbrengen 

Een tuin vol met verschillende planten is goed voor de biodiversiteit. Wil jij de biodiversiteit rondom jouw woning nog verder optimaliseren? Dan is het ook mogelijk om ook jouw dak van groen te voorzien. Het is iets dat op steeds meer daken gebeurt. Alsmaar meer mensen voorzien hun dak van een groene dakbedekking. Deze trend is uiteraard niet zonder reden. Groene daken hebben een gunstig effect op de energierekening. Bovendien is een groen dak goed voor het milieu. De aanschaf van een groene dakbedekking is dus een duurzame keuze voor het milieu én jouw portemonnee. Van welke planten ga jij jouw tuin en/of dak voorzien?