Als het tijd is om nieuwe raambekleding te kopen, zijn er heel wat factoren waarmee je rekening moet houden. Raambekleding is er namelijk in veel verschillende soorten, maar sommige zijn populairder dan andere. Jaloezieën, lamellen, gordijnen… Ze hebben elk hun eigen voor- en nadelen en zien er ook nog eens compleet anders van elkaar uit. Een optie die steeds meer in populariteit toeneemt zijn PVC jaloezieën. PVC jaloezieën hebben veel voordelen boven andere soorten raambekleding en andere typen jaloezieën, zoals bijvoorbeeld houten of aluminium varianten. Hier zijn enkele van de redenen waarom je zou kunnen overwegen PVC jaloezieën te kopen

Ze zien er net zo uit als echt houten jaloezieën, maar zijn goedkoper

Houten jaloezieën zijn een van de populairste soorten jaloezieën op de markt. Dat komt omdat ze een klassieke, stijlvolle uitstraling bieden die bij elke woninginrichting past. Houten jaloezieën kunnen echter duur zijn, en daarom worden PVC jaloezieën steeds populairder. PVC jaloezieën bieden dezelfde klassieke uitstraling als houten jaloezieën, maar voor een fractie van de kosten. Een van de grootste voordelen van PVC jaloezieën is namelijk dat ze er net zo uit kunnen zien als houten jaloezieën, maar veel minder duur zijn. Dit betekent dat je dezelfde look kunt krijgen als echt houten jaloezieën zonder al te veel geld te hoeven uitgeven.

Je hebt de keuze uit verschillende stijlen

Jaloezieën van PVC zijn verkrijgbaar in een reeks verschillende stijlen, zodat je de perfecte look voor je huis kunt vinden. Je kunt kiezen uit jaloezieën met of zonder ladderband, afhankelijk van je voorkeur. PVC jaloezieën zijn er ook in een reeks verschillende kleuren, zodat je de perfecte kleur kunt vinden die bij de inrichting van je huis past – of je nu een modern, industrieel of landelijk interieur hebt. Zwarte jaloezieën zijn bijvoorbeeld perfect om je woning een industriële look te geven. Ze kunnen in elke kamer gebruikt worden, maar doen het bijzonder goed in een keuken of badkamer. Zwarte PVC jaloezieën zijn ook vochtbestendig, dus ze zijn perfect voor gebruik in vochtige omgevingen. Dat brengt ons bij het volgende punt…

Ze zijn vochtbestendig, dus perfect voor badkamers en keukens

Een van de belangrijkste voordelen van PVC jaloezieën is dat ze vochtbestendig zijn. Dit maakt ze perfect voor gebruik in badkamers en keukens, waar een hoge vochtigheidsgraad heerst. PVC jaloezieën zullen in een vochtige omgeving niet kromtrekken of buigen, wat betekent dat ze er mooi blijven uitzien en lang meegaan. Een van de grootste nadelen van houten jaloezieën is namelijk dat ze de neiging hebben krom te trekken als ze aan vocht worden blootgesteld. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van natuurlijke materialen die door vochtigheid kunnen worden aangetast. Dit kan een probleem zijn in badkamers en keukens, waar een hoge vochtigheidsgraad heerst. Houten jaloezieën kunnen ook kromtrekken in andere vochtige omgevingen, zoals in de buurt van een zwembad of in een serre.

Ze zijn licht van gewicht, dus perfect voor grote ramen

Een ander belangrijk voordeel van PVC jaloezieën is dat ze licht van gewicht zijn, wat ze perfect maakt voor grote ramen. Dit komt omdat zware jaloezieën soms moeilijk te openen en te sluiten zijn, en zelfs naar beneden kunnen komen zetten als ze niet goed vastgemaakt zijn. PVC jaloezieën zijn licht genoeg om gemakkelijk geopend en gesloten te worden, en zullen niet snel losgetrokken worden, zelfs niet als ze niet geweldig vastgemaakt zijn. Dit maakt ze perfect voor grote ramen, waar andere soorten jaloezieën misschien niet geschikt zijn.