Ga je binnenkort verhuizen? Of heb je zin om je woonkamer eens helemaal anders in te richten? Denk dan eens aan een inrichting vol robuuste meubels, ruwe materialen en stoere kleuren. Precies zoals een loft in New York er uit zou zien. Wil jij je woonkamer in industriële stijl inrichten? Lees snel dit artikel voor handige tips.

Wat houdt de industriële woonstijl in?

Een industrieel interieur kenmerkt zich door stoere, functionele en robuuste elementen. De woonstijl is gebaseerd op fabrieksgebouwen en de tijd van de opkomst van de industrie, de negentiende en twintigste eeuw. De industriële stijl is tegenwoordig erg populair. Dat is niet voor niets, want deze woonstijl staat fantastisch in een appartement midden in de stad, maar kan ook prima voor een woonhuis in een buitenwijk. Daarnaast kan je het prima combineren met verschillende meubels, materialen en spullen. Prima als je dus niet helemaal opnieuw wilt beginnen met inrichten. Met een combinatie van de juiste materialen en accenten richt jij binnen no time je woonkamer in tot een toffe industriële kamer.

Denk aan New York

Bij inrichten van de kamer of woning kan je het beste een loft in New York voor ogen houden. Waarom? Deze zijn vaak voorzien van betonnen vloeren, hoge plafonds en ramen met staal. Elementen die allemaal terugkomen in een industrieel interieur. Wat kenmerkend is voor deze stijl zijn materialen als steen, staal en beton. Bij een bestaande woning ga je waarschijnlijk niet je ramen en plafond vernieuwen om een industrieel interieur te creëren. Gelukkig kan je op een andere manier gemakkelijk staal en beton toevoegen. Denk aan een tafel of bank met stalen onderstel of een betonnen kruk of betonen aanrechtblad in de keuken.

Combineer ruwe materialen met strakke lijnen

Bij een industrieel interieur gaat het om de combinatie tussen ruwe materialen en strakke lijnen. Een grote ijzeren kast van de njojbrandstore.nl als boekenkast zorgt bijvoorbeeld voor een industriële eyecatcher midden in je woonkamer. Of kies voor een eettafel met een betonnen onderstel. Strakke lijnen in combinatie met de ruwe materialen zorgen voor de industriële uitstraling waar je naar op zoek bent.

Less is more

De industriële woonstijl is gebaseerd op praktisch en minimalistisch. Dit betekent weinig tierlantijntjes. Kussens op de bank zijn prima en een schapenvacht om wat meer warmte te geven, past ook helemaal in een industrieel interieur, Maar laat curiosa en tierlantijntjes achterwege. Less is more in een industrieel interieur.