Wil jij je kantoor opnieuw inrichten of heb je net een nieuw kantoor? Lees dan snel verder. Het (her)inrichten van jouw kantoor kan behoorlijk wat geld kosten. Gelukkig zijn er manieren om je kantoor met een budget in te richten.

Meubels

Door te kiezen voor tweedehandse meubels kan je veel geld besparen. Bij de keuze van 2e hands bureaustoelen is het belangrijk om op te letten of de bureaustoel nog goed kan worden ingesteld en of de bureaustoel niet te veel is gevormd naar de vorige eigenaar. Goede bureaustoelen hebben dit meestal niet. De bureaustoel moet goed worden ingesteld naar de houding van je werknemer, zodat je de kans op rugklachten vermindert. Gebruikte bureaus kunnen een stuk makkelijk worden aangeschaft. Hier hoef je niet op te letten op zulke factoren.

Planten

Het hebben van planten op je kantoor heeft veel voordelen. Zo zorgen planten ervoor dat de lucht wordt gereinigd, waardoor je schonere zuurstof binnenkrijgt. Dit zorgt voor een betere concentratie. Ook heeft natuur voor veel mensen een stress verlagend effect. Dit kan een positief effect hebben op hoe jouw werknemers zich voelen en de prestaties van je werknemers. Supermarkten hebben regelmatig aanbiedingen van planten. Hier zijn ze een stuk goedkoper dan in een speciale plantenwinkel. Ook kan je planten aanschaffen via verschillende organisaties die net niet voldoen aan de eisen om via de normale manier te worden verkocht. Dit worden kneusplantjes genoemd. Hierdoor zijn ze een stuk goedkoper, maar hebben een klein mankementje. Door goed voor de planten te zorgen kan dit opgelost worden.

Apparaten

Ook bij de aanschaf van apparaten zoals schermen en laptops kan je kiezen voor tweedehandse apparaten. De voorkeur gaat naar refurbished apparaten. Deze apparaten zijn voor de verkoop helemaal nagecheckt op mankementen. Indien er mankementen waren zijn deze opgelost. Hierdoor lijken deze apparaten als nieuw. Het aanschaffen van refurbished apparaten is niet alleen goedkoper, maar ook duurzamer. Hierdoor geef jij de apparaten een tweede leven. Helaas verdwijnen er nog veel tweedehandse apparaten in de kast en worden vervolgens afgeschreven. Om duurzamer te leven moeten we allemaal vaker apparaten hergebruiken.

Ga jij je oude kantoor herinrichten? Kijk dan ook eerst wat je nog kunt gebruiken voordat je alles nieuw koopt. Vergeet niet ook aan de verzendkosten te denken waarop je kunt besparen. Verzendkosten van grote producten kunnen behoorlijk oplopen. Op bijvoorbeeld de website van Lamers hoef jij geen verzendkosten te betalen als je minimaal 199 euro uitgeeft.