Een rommelige kast, daar wordt niemand blij van. Ik bedoel, we durven ze vaak niet eens voor een bezoeker te openen om te voorkomen dat we ons schamen, tight? Misschien ben jij ook wel zo iemand die alles snel in zijn kast propt met de gedachte ‘dat komt later wel’ – maar die dag komt niet, en dat weet je zelf ook. In dit artikel: enkele eenvoudige tips om te voorkomen dat je kledingkast eruit komt te zien als het huis van de gemiddelde hoarder.

Gebruik hangers

Meestal hebben de kasten meer verticale ruimte dan horizontaal. Investeer dus in gelaagde hangers die plaats bieden aan maximaal 5 kledingstukken om de verticale ruimte optimaal te benutten. Op deze manier wordt een groter aantal kleding slechts in één hanger gehangen die dus ook weer minder ruimte inneemt.

Verdeel de kast in verschillende stukken

Planken zijn een gemakkelijke manier van organisatie, maar je hebt ook wat kastverdelers nodig om de inhoud op zijn plaats te houden. Laden- en plankenverdelers zijn een geweldige manier om de verschillende soorten kleding bij elkaar te houden. Zo komen niet al je t-shirts op je tanktops te liggen, maar kun je deze netjes van elkaar gescheiden houden.

Opbergdozen: doen!

Niet alles kan in een oude koffer worden gestopt en worden opgeborgen om vervolgens te worden vergeten. Gebruik je vaardigheden als crafter en maak je eigen opbergdozen (of rijd gewoon even langs de kledingwinkel of IKEA). Ze komen van pas bij het opbergen van kleding die weerbestendig is en af ​​en toe wordt gebruikt, zoals truien, sjaals, petten & hoeden, laarzen en jassen.

Ga voor een schoenenrek

Trap jij je schoenen bij binnenkomst ook uit om ze vervolgens naast de deur te parkeren (naast nog 5 ander paar schoenen)? Dat is vanaf nu verleden tijd. Investeer in een ruimtelijk schoenenrek om je schoenen in op te bergen. Veel van deze schoenenrekken kun je eenvoudig aan de binnenkant van een deur of kledingkast hangen. Staat netjes, en je schoenen blijven er ook nog eens mooi van.