De lente breekt aan en dat betekent dat de vogeltjes weer beginnen te fluiten en de zon begint te schijnen. Wat is er nu heerlijker dan een verfrissend drankje te drinken in jouw eigen tuin tijdens een heerlijke lentedag? Daarvoor kun je het terras op verschillende manieren inrichten. In dit artikel geven we je een aantal ideeën om tuininspiratie op te doen! 

Moderne look   

Om jouw tuin een moderne look te geven, kun je kiezen voor een moderne overkapping. Een overkapping is een vrijstaande overkapping voor in de tuin of een veranda welke je aan de gevel monteert. Zo zorgt een terrasoverkapping ervoor dat je, als het weer tegenvalt, altijd droog kunt zitten. In de zomermaanden zorgt het voor verkoeling en wanneer het buiten flink afkoelt, blijft de warmte nog wat langer hangen. Naast de terrasoverkappingen kun je natuurlijk ook kiezen voor carports, priëlen en paviljoenen. Bepaal daarom van tevoren waar de overkapping voor gebruikt gaat worden, zodat je de overkapping met de beste toepassing kunt aanschaffen. 

Tuinhuis 

Wil je jouw tuin helemaal afmaken? Kies voor een tuinhuisje en geef je tuin een moderne uitstraling, zodat je nog langer van de tuin kunt genieten. Maak jouw blokhut of houten tuinhuis een natuurlijk onderdeel van de tuin: het perfecte decor voor een sfeervol tuinfeest of een rustige avond met een wijntje! Wat dacht je van een mooie blokhut van Tuindeco? Met de zijluifel, die zowel aan de linker- en rechterkant geplaatst kan worden, heb je extra ruimte om een heerlijke zitplek te creëren. Dit tuinhuis heeft wind- en waterdichte hoekverbindingen. Zo hoef jij je helemaal geen zorgen te maken over de spullen die binnen opgeborgen staan!

Accessoires  

Wil je de finishing touch? Geef de tuin een verfijnde uitstraling met sierlijke tuinaccessoires als moestuintafels, kruidentuinen en bloembakken. Met houten bloembakken creëer je extra sfeer en ambiance en fleuren jouw tuin of balkon helemaal op. Vele bloembakken zijn leverbaar met wielen, wat voor meer gemak zorgt en een heel speels effect geeft. Houd je ook van het verbouwen van eigen kruiden in jouw tuin? Of je nu een tuin, dakterras of balkon hebt: met kruidentuinen ben je in staat om thuis de lekkerste kruiden te kweken. De kruidentuinen zijn min of meer bakken, die in verschillende vakken zijn opgedeeld. Voor de echte liefhebbers zijn er zelfs houten huisjes waarin kruiden verbouwd kunnen worden. 

Of je nu van een moderne of rustieke stijl houdt, creëer nu zelf jouw droomplek in de tuin!