Als je een stressvolle baan hebt, kan het moeilijk zijn om de tijd of de motivatie te vinden om voor jezelf te zorgen. En als je je niet uitgerust en verfrist voelt, kan het nog uitdagender zijn om je stressniveau onder controle te houden. Maar er zijn een paar eenvoudige manieren waarop je nu al kunt beginnen beter voor jezelf te zorgen! Eén manier is door ervoor te zorgen dat je badkamer comfortabel en uitnodigend aanvoelt, zodat wanneer je een pauze nodig hebt van je werk of gewoon een excuus wilt voor wat “me-time”, de badkamer een van je favoriete kamers in huis wordt. Hier zijn vier redenen waarom het hebben van een gezellige badkamer je leven kan verbeteren.

1) Een comfy badkamer kan stress verminderen

Een comfy badkuip met kaarsen en andere badkamer accessoires biedt een ontsnapping aan de dagelijkse spanningen. Wist je dat volgens een studie gepubliceerd in het tijdschrift Annals of Behavioral Medicine, het nemen van baden met essentiële oliën van lavendel het angstniveau tot 68% kan verminderen?!! Het is uiterst belangrijk om het stressniveau te verminderen, want de effecten van stress kunnen heel schadelijk zijn. Stress beïnvloedt alles, van ons humeur en onze slaap, tot onze productiviteit op het werk of op school. Het kan zelfs je immuunsysteem aantasten en je vatbaarder maken voor ziekten. Daarom moeten we allemaal doen wat we kunnen om onze stress zo veel mogelijk te verminderen en er beter mee om te gaan als hij toch de kop opsteekt. Dit houdt ook in dat we tijd voor onszelf nemen, zoals een ontspannend bad nemen in een gezellig ingerichte badkamer!

2) Een comfy badkamer kan je slaap verbeteren

Heb je ooit gemerkt dat je na een lange werkdag ‘s avonds vaak je tanden poetsen overslaat? Als dat zo is, kan dat zijn omdat je te moe bent om naar de badkamer te gaan. Maar het hebben van schone tanden is belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid. Onderzoekers hebben ontdekt dat studenten die hun tanden poetsten voor het slapengaan een betere kwaliteit van slaap rapporteerden dan degenen die dat niet deden. Dit toont aan dat voor het slapengaan voor onszelf zorgen ons helpt ons fris te voelen als we de volgende ochtend wakker worden! Spring dus onder de douche of in bad voor je gaat slapen voor een welverdiende nachtrust.

3) Je kunt een spa-achtige omgeving creëren met eenvoudige aanpassingen

Een manier om ervoor te zorgen dat je tijd voor jezelf neemt, is door je badkamer in te richten met een “thuis-spa” in gedachten. Met de juiste voorzieningen kan het moeilijk zijn om niet te ontspannen in een elegant ingerichte badkamer. Je kunt een rustgevende oase creëren door dingen toe te voegen als geurkaarsen, pluche handdoeken, sfeerverlichting en muziek! Door je badkamer met deze voorwerpen in te richten zul je eerder geneigd zijn hem als ontspanningsplek te gebruiken dan als zomaar een kamer. Dit kan verschillende voordelen hebben, zoals het verminderen van stress, je wat broodnodige “me-time” geven of je helpen om na het werk voor het slapengaan tot rust te komen.

4) Een gezellige badkamer voelt gewoon goed

Soms hebben we alleen een pauze van de wereld en een goede lach nodig om ons op de been te houden. Je badkamer inrichten als een plek voor deze dingen maakt het ook waarschijnlijker dat je hem zult gebruiken dan hem gewoon te zien als een extra kamer in je huis. Heb plezier met het inrichten, schilderen of bijwerken van je badkamer, zodat je er met plezier gebruik van maakt! Of je nu kiest om het uiterlijk van je wastafel bij te werken met graniet of gaat voor een spetterende verfkleur, zelfs kleine veranderingen aanbrengen kan helpen om plezier te scheppen bij het gebruik van deze ruimte.

Een gezellige badkamer kan de kwaliteit van je leven op een aantal manieren verbeteren. Van het verminderen van stress en het verbeteren van de slaap tot het creëren van een ontsnapping aan de dagelijkse spanningen, het is gemakkelijk te zien hoe het hebben van een ontspannend bad of een spa-achtige opstelling al het verschil kan maken! Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met ontwerpen met deze vier tips over hoe je een comfortabele badkamer kunt maken die je een verfrist en verjongd gevoel geeft.