Ruim uw favoriete boeken en uw sentimentele bezittingen op met deze eenvoudige boekenplankideeën voor boekenkasten. Het ontwerpen of stylen van een plank of boekenkast klinkt misschien eenvoudig, maar het is een kunst als het gaat om het ordenen van je waardevolle bezittingen; en meer als je wilt dat ze eruitzien en een verhaal vertellen.

Elke stijlvolle plank of vitrinekast heeft een balans nodig van objecten in verschillende vormen, texturen, maten en kleuren.

Als je op zoek bent naar inspiratie en insidertips voor het stylen van een boekenplank, vitrine of boekenkast , dan zijn hier vijf tips die je moet weten.

1. Begin onderaan

Plaats uw grootste volumes onderaan en uw kleinere boeken bovenaan. Dit geeft je boekenkast structuur zonder dat je je boeken op volgorde van hoogte hoeft te ordenen , wat geforceerd kan aanvoelen. Door zware harde covers op de stevige basis te plaatsen, stabiliseert u ook uw planken.

2. Boeken verticaal en horizontaal weergeven

Wissel gestapelde groepen en staande groepen af ​​om uw bibliotheek er aantrekkelijk uit te laten zien en minder op de planken van een plaatselijke bibliotheek te laten lijken. In plaats van te proberen symmetrie te bereiken, beschouw elke plank als een reeks schalen. Houd elk uiteinde in evenwicht en organiseer groepen met verschillende hoogtes naar het midden toe.

Neem het risico om een ​​verzameling boeken en objecten te maken in complementaire tonen, kleuren en texturen .

3. Gebruik objecten en kunst als decoratieve aanvulling

Al die decoratieve voorwerpen die in de kast worden bewaard en die je leuk vindt, oké! Nou, het is tijd om af te stoffen; en opnieuw gebruiken. Dit omvat vazen , glaswerk, beeldjes en klokken . Onthoud dat het schoonmaken van de kast je ook helpt om jezelf emotioneel los te maken en de energie te laten stromen.

4. Groeperen op toon

Als je meer dan één multifunctionele boekenkast of boekenkast hebt, versier dan sommige met warme tinten en andere met koele tinten. Breng de glanzende stukken in evenwicht door een neutrale kolom, trapsgewijze plant of ruggengraat in het midden te plaatsen.

5. Hergebruik

Als je niet veel ingebouwde ruimte hebt , kun je nieuwe plekken vinden voor je boekenkasten en boekenplanken . De trap van je huis; sommige hebben een ruimte aan de onderkant en dit is ideaal voor het maken van een flirterige boekenkast en het samenstellen van een boekenkast. Een andere suggestie is om gebruik te maken van voorwerpen die je momenteel in huis hebt, zoals een fauteuil. Je kunt ook platforms gebruiken en je fantasie de vrije loop laten.